ERP چیست و چه کاربردهایی دارد؟

erp چیست؟ در شرایط رقابتی امروزی، استفاده از یک سیستم ERP برای مدیریت یکپارچه و خودکارسازی فرایندهای کسب وکار بیش از پیش اهمیت پیدا می کند. با رقابتی شدن عرصه کسب و کارها، ارزش عملیات و فرآیندها افزایش پیدا می‌کند. نتایجی که از اقدامات انجام شده با روش های قدیمی و دستی در قالب گزارش دریافت می شوند، از سطح مطمئن و قابل استناد برخوردار نیستند.

سیستم ERP چیست؟

ERP چیست؟

برای سازمان‌هایی که علاقمند به رشد و توسعه کسب و کار خودشان هستند برای مدیریت جریان کسب و کارشان نیازمند مکانیزه کردن فرایندهای سازمان هستند و باید تلاش کنند بهترین راهکار نرم افزاری را برای مدیریت فعالیت های جاری و در حال گسترش خود بیابند حجم کارهای حسابداری، مدیریت موجودی های کالا، مدیریت نقدینگی، امور مشتریان، مدیریت اموال و بهای تمام شده، در کسب و کارهایی که به سرعت در حال توسعه هستند چالش های جدی را می توانند به همراه داشته باشد. انتخاب راهکارهای کوتاه مدت ناکارآمد هستند و به رشد و سودآوری پایدار شرکت آسیب می رسانند. هر کسب و کاری به یک روش سازماندهی نیاز دارد تا ضمن توسعه کسب و کار خود، سودآوری را هم بتواند تضمین کند. یک سیستم ERP خوب، مانند راهکارهای صنایع راهیار محصول گروه نرم افزاری سپینا، جریان فرآیندهای کسب‌ وکار، روابط با مشتری و جریان اطلاعات را با وجود پوشش توزیع جغرافیایی در زمان واقعی تسهیل و بهبود می بخشد و باعث حذف دوباره کاری ها می شود.

ERP چیست؟

ERP یا نرم‌افزار برنامه‌ریزی منابع سازمانی، نرم‌افزاری تجاری است که تمام جنبه‌های کسب‌وکار شما را به‌صورت یکپارچه اجرا می‌کند. ERP مجموعه ای از برنامه های نرم افزاری هستند که در یک پلتفرم طراحی شده اند.ERP «ماژول‌هایی» برای برنامه‌های کاربردی سازمانی مانند حسابداری، انبارها، مدیریت نقدینگی، مدیریت امور مشتریان، تولید و بهای تمام شده هستند که طراحی می شوند.

ERP چیست؟

نرم افزارهای ERP چگونه به کسب و کارها کمک می کند؟

سیستم های ERP کسب و کارها را قادر می سازد تا بینش و دید بیشتری نسبت به عملیات زنجیره تامین خود داشته باشند. دسترسی به این اطلاعات کلیدی به آن‌ها اجازه می‌دهد تا تصمیمات تجاری حیاتی بگیرند و مزیت رقابتی را در صنعت خود حفظ کنند، مهم نیست که رقابت چقدر بزرگ یا کوچک باشد. یک سیستم ERP با دید 360 درجه در عملیات، می توان مشکلات به راحتی شناسایی و کارکنان می توانند تصمیمات آگاهانه تری بگیرند. سیستم‌های ERP می‌توانند به کسب‌وکارها کمک کنند تا جریان اطلاعات در زمان واقعی انجام شوند و بهره‌وری را با حذف کارهای تکراری و ورود دستی بهبود بخشند.

ERP چیست؟

تاثیر راهکار ERP بر مشتریان

مزیت آشکار و حیاتی برای مشتریان ERP این است که می توانند روابط نزدیک خود را با مشتریانی که به آنها خدمت ارائه میدهند را حفظ و به سرعت به نیازهای نوظهور مشتریان خود پاسخ دهند. این اطمینان بلندمدت را برای مشتری فراهم می‌کند که با ادامه رشد کسب ‌وکارهای بازار، به کمک ERP بتوانند به نیازهای آتی آنها پاسخ بدهند.

تاثیر راهکار ERP بر مشتریان

افزایش جذب مشتری و درآمد برای موفقیت شرکت شما بسیار مهم است. در مواجه با رقابت شدید، شرکت باید ضمن جذب مشتریان جدید تلاش کند تا مشتریان قبل را از دست ندهد و نیازهای آنها را مدیریت کند. اگر مشتریان نتوانند سفارش خود را در زمان مناسب دریافت کنند و مشکلات کماکان حل نشده باقی بمانند، یا محصولات اغلب موجود نباشد، مشتریان شما ناراضی می شوند و تمایل کمتری به خرید از شما خواهند داشت. یک سیستم ERP کمک می‌کند کالا یا خدمات به مشتریان در زمان مناسب به آنها ارائه شود و کارکنان به تمام داده‌های مشتری که برای پشتیبانی و فروش به آن‌ها نیاز است را دسترس داشته باشند.

تاثیرERP در کاهش هزینه ها

یکی از مزایای مهم سیستم ERP کاهش هزینه ها و بهبود بازگشت سرمایه می باشد. وقتی کسب و کارها در حال رشد است، فرآیندهای ناکارآمد و ناپیوسته و تکراری که توسط کارکنان انجام می شود باید حذف شوند و زمان را برای انجام وظایف اصلی و حیاتی تر سازمان، صرف اقدامات و کارهای موثرتری صرف کرد.
به عنوان مثال، برخی از کارکنان ممکن است ساعت ها را صرف وارد کردن اطلاعات به صورت دستی در سیستم های حسابداری و صورتحساب های مشتریان کنند، در حالی که با از استفاده ماژول های سیستم ERP شما به راحتی می توانید اطلاعات را پس از ورود در ماژول فروش، محاسبات کمیسیون ها، حساب مشتریان و اسناد مالی و انبار را به‌طور خودکار انجام دهید و خطاهای کاربری را به حداقل برسانید و اطلاعات در لحظه در سیستم تولید شوند.

تاثیر سیستم ERP در کاهش هزینه ها

با سیستم ERP گزارشگیری در زمان واقعی

در بانک اطلاعاتی سیستم ERP، به سادگی عملکرد شرکت را درمی توان در زمان واقعی مشاهده کرد. داشتن یک دید کل نگر از عملیات شرکت مستلزم گزارش هایی از بخش های مالی، فروش، بازاریابی، تولید و فرایندهای انجام کارها می باشد. در مقابل نرم افزارهایی که دارای بانک های اطلاعاتی مختلف هستند باعث می شود که زمان را برای تلاش همگن کردن داده‌های متفاوت، نادرست و قدیمی از دست بدهیم. در نتیجه، سازمان ها، بر اساس اطلاعات ناقص تصمیم می گیرد در حالیکه با مهندسی که در طراحی بانک اطلاعات یک سیستم ERP انجام می شود تنها یک بانک اطلاعات وجود دارد و بنا به حدود دسترسی ها و نقش اطلاعات، اطلاعات تکراریی وجود نخواهد داشت و با تاییدهایی که کاربران در حوزه های مختلف صادر می کنند کیفیت اطلاعات بهبود داده می شود و اطلاعات در لحظه و با کیفیت بالا در اختیار مدیران برای تصمیم گیری قرار می گیرد.

سیستم ERP و بهبود بهره وری کارکنان

کارکنان به دلیل فرآیندهای از هم گسسته نمی توانند عملکرد مطلوبی داشته باشند مخصوصا زمانی که سازمان چندین ساختمان در نقاط جغرافیایی داشته و هیچگونه ارتباط سیستمی وجود نداشته یا ناقص اجرا شود. انتقال دستی داده های مشتری از یک سیستم به سیستم دیگر می تواند خطاها را افزایش دهد و تمرکز کارکنان را از فعالیت های حیاتی منحرف کند و چابکی کلی شرکت را مختل کند.

سیستم ERP و بهبود بهره وری کارکنان

به جای وارد کردن چندین بار داده های یکسان در برنامه های نرم افزاری مختلف، مزایای اصلی برنامه های کاربردی ERP باعث می شود داده ها یک بار وارد شده و سپس با همه برنامه های کاربردی دیگر هماهنگ شوند.
سیستم های ERP مانند راهکارهای یکپارچه راهیار می توانند به شما کمک کنند تا کارهای تکراری و دستی را حذف و مزیت رقابتی در بین رقبا ایجاد کنید.

کاهش هزینه های IT

نگهداری و به‌روزرسانی سیستم ERP، مقدار قابل توجهی از زمان، انرژی و منابع را در بخش‌های فناوری اطلاعات صرفه جویی می‌کند. این برنامه‌ها با حذف کارهای تکراری و زمانبر در سخت افزارهای مختلف و در تعداد نرم افزارها هم صرفه جویی ایجاد می کند و با یک سیستم ERP می توان ماژول های مختلف را تهیه و بهره‌برداری کرد و هزینه های پشتیبانی، بروزرسانی و نگهداری آن را تا میزان قابل توجهی کاهش داد.

سطح امنیت سیستم ERP

سیستم های ERP می توانند بر بستر اینترنت یا به‌صورت ابری مورد استفاده قرارگیرند بنابراین از سطح قابل قبولی از امنیت باید برخوردار باشند سیستم ERP خوب باید ضمن اینکه از حمله هکرها محفوظ بماند از بانک اطلاعاتی مناسب ی هم برخوردار باشد همچنین نقش کاربران متناسب با وظایف آنها تعریف شوند تا هر کاربر به اطلاعات و فرم های خودش دسترسی داشته باشد از طرفی رعایت امنیت سیستم باعث افزایش سطح کنترل های داخلی در فرآیندهای انجام کار می شود. در سیستم ERP امنیت اطلاعات از سطح مطلوبی برخوردار می باشد و باعث بهبود کیفیت اطلاعات شده و گزارش ها از سطح اطمینان بالایی برخوردار می باشند.

سطح امنیت سیستم ERP

راهکارهای یکپارچه راهیار محصول گروه نرم افزاری سپینا با رویکرد ERP می باشد. راهکارهای نرم افزاری راهیار مناسب برای شرکت هایی که در صنایع قطعه سازی، پتروشیمی، داروسازی، شیمیایی، تولیدی، بازرگانی، خدماتی، هلدینگ ها، پخش و … فعال هستند، می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *