حسابداری مدیریتی و اهمیت آن

حسابداری مدیریت عبارت است از شناسایی، اندازه گیری، تجزیه و تحلیل، تفسیر و انتقال اطلاعات مالی به مدیران در راستای تعقیب اهداف سازمان که با هدف حسابداری مالی متفاوت است. هدف حسابداری مدیریتی کمک به کاربران داخلی شرکت در تصمیم گیری های تجاری و با هدفی آگاهانه است.

حسابداری مدیریتی چگونه کار می کند؟

حسابداری مدیریتی شامل بسیاری از جنبه های حسابداری است که با هدف بهبود کیفیت اطلاعات ارائه شده به مدیریت در مورد معیارهای عملکرد تجاری انجام می شود. حسابداران مدیریتی از اطلاعات مربوط به هزینه و درآمد فروش کالا و خدمات تولید شده توسط شرکت استفاده می کنند. حسابداری به عنوان تولید كننده اطلاعات می باشد كه حسابداری مدیریتی از این داده ها برای ارزیابی هزینه های ثابت و متغیر تولید، ظرفیت ها و… به كسب و كارها كمک می كند تا هزینه های غیر ضروری را شناسایی و کاهش داده و سود خود را به حداکثر برسانند. تفاوت اصلی بین حسابداری مدیریتی و حسابداری مالی به اطلاعات مورد نظر كاربران مربوط می شود.

حسابداری مدیریتی

اطلاعات حسابداری مدیریتی به منظور کمک به مدیران داخل سازمان در تصمیم گیری های تجاری در نظر گرفته می شود، در حالی که حسابداری مالی به منظور ارائه اطلاعات مالی به افراد خارج از سازمان است كه باید مطابق استانداردها و اصول پذیرفته شده حسابداری، صورتهای مالی خود را تهیه کنند. در حالی که استفاده حسابداری مدیریتی برای کاربران خارجی نیست و خروجی های آن كه معمولا در قالب گزارش برای تامین نیازهای اطلاعاتی کاربران داخلی می باشد که به شکل های متنوع می تواند ارائه شود. به عنوان مثال، مدیران بخش تولید ممکن است بخواهند اطلاعات مالی خود را به صورت درصدی از واحدهای تولید شده در آن دوره نمایش دهند. مدیر بخش منابع انسانی ممکن است علاقمند باشد که نمودار حقوق و دستمزد کارکنان را در مدت زمان مشخص مشاهده کند. حسابداری مدیریتی می تواند نیازهای هر دو بخش را با ارائه اطلاعات در هر قالبی که برای آن نیاز خاص مفید است برآورده سازد.
حسابداری مدیریتی شامل ارائه اطلاعات مالی برای مقاصد داخلی است که توسط مدیریت در اتخاذ تصمیمات کلیدی تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. برخلاف حسابداری مالی، تکنیک های مورد استفاده حسابداران مدیریت بر اساس استانداردهای حسابداری تعیین نمی شود. ارائه داده های حسابداری مدیریتی را می توان برای رفع نیازهای خاص کاربر نهایی تغییر داد. حسابداری مدیریتی جنبه های مختلف حسابداری را شامل می شود، از جمله هزینه یابی محصول، بودجه بندی، پیش بینی و تجزیه و تحلیل های مالی مختلف.

برخی از گزارش های حسابداری مدیریتی

• هزینه و ارزش گذاری محصول
هزینه یابی محصول با تعیین کل هزینه های مربوط به تولید یک کالا یا خدمات سروکار دارد. هزینه ها ممکن است به زیر مجموعه هایی مانند هزینه های متغیر، ثابت، مستقیم یا غیر مستقیم تقسیم شوند.

• حسابداران مدیریتی هزینه های سربار را محاسبه و تخصیص می دهند تا هزینه کامل مربوط به تولید یک کالا را ارزیابی کنند.
در ارتباط با هزینه های سربار، هزینه های مستقیم برای ارزش گذاری مناسب بهای تمام شده کالاها و موجودی موجود در مراحل مختلف تولید استفاده می کنند.
• تحلیل هزینه نهائی
در اقتصاد، هزینه نهایی عبارت است از هزینه تولید یک واحد اضافی و تاثیر تغییرات آن بر کل هزینه ای که هنگام افزایش مقدار تولید ایجاد می شود به عبارت تاثیر هزینه محصول با افزودن یک واحد اضافی به تولید می باشد هزینه نهایی هزینه کل است که با تولید یك واحد افزایش می یابد.
• تجزیه و تحلیل جریان نقدی
حسابداران مدیریتی به منظور تعیین تأثیر نقدی تصمیمات تجاری تجزیه و تحلیل جریان نقدینگی را انجام می دهند. یک حسابدار مدیریتی می تواند استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش را به منظور بهینه سازی جریان نقدینگی و اطمینان از دارایی های نقدینگی کافی شرکت برای پوشش تعهدات کوتاه مدت اجرا کند.
یک حسابدار مدیریتی ممکن است سناریوهای متفاوتی را توسط مدیر بخش اجرا کند که نشان دهنده هزینه نقدی مورد نیاز برای خرید مستقیم در مقابل هزینه نقدی در طول زمان با وام با نرخ بهره مختلف است.

حسابداری مدیریتی

• تجزیه و تحلیل گردش گردش موجودی
گردش موجودی محاسبه تعداد دفعاتی است که یک شرکت موجودی را در یک بازه زمانی معین فروخته و جایگزین کرده است. محاسبه گردش موجودی می تواند به مشاغل کمک کند تا تصمیمات بهتری در زمینه قیمت گذاری، تولید، بازاریابی و خرید موجودی جدید بگیرند.
• تجزیه و تحلیل محدودیت
حسابداری مدیریتی همچنین شامل بررسی محدودیت ها در خط تولید یا فرآیند فروش است. حسابداران مدیریت به تعیین محل تنگناها و محاسبه تأثیر این محدودیت ها بر درآمد، سود و جریان نقدی کمک می کنند. سپس مدیران می توانند از این اطلاعات برای اعمال تغییرات و بهبود کارایی در فرآیند تولید یا فروش استفاده کنند.
• معیارهای اهرم مالی
اهرم مالی به استفاده از سرمایه شرکت وام گرفته شده به منظور به دست آوردن دارایی و افزایش بازده سرمایه گذاری اشاره دارد. از طریق تجزیه و تحلیل ترازنامه، حسابداران مدیریتی می توانند ابزارهای مورد نیاز برای مطالعه ترکیب بدهی و حقوق صاحبان سهام شرکت را برای استفاده بهینه از اهرم در اختیار مدیریت قرار دهند. اقدامات عملکردی مانند بازده حقوق صاحبان سهام، بدهی به حقوق صاحبان سهام و بازده سرمایه گذاری شده به مدیران کمک می کند تا اطلاعات کلیدی در مورد سرمایه وام گرفته شده را قبل از انتقال این آمارها به منابع خارجی شناسایی کنند. برای مدیریت بسیار مهم است که نسبت ها و آمارها را به طور منظم مرور کند تا بتواند به سوالات هیئت مدیره، سرمایه گذاران و اعتباردهندگان پاسخ مناسب دهد.

حسابداری مدیریتی

• مدیریت حسابهای دریافتنی (AR)
مدیریت مناسب حسابهای دریافتنی (AR) می تواند تأثیرات مثبتی بر نتیجه نهایی شرکت داشته باشد. گزارش حسابهای دریافتنی سنواتی، حساب های دریافتنی را بر اساس مدت زمان پرداخت آنها دسته بندی می کند ممکن است مدیریت در انجام هرگونه کسب و کار آینده به صورت اعتباری با مشتریان تجدید نظر کند.
• بودجه بندی، تجزیه و تحلیل روند و پیش بینی
بودجه به طور گسترده ای به عنوان بیان کمی از برنامه عملیات شرکت مورد استفاده قرار می گیرد. حسابداران مدیریتی از گزارش عملکرد برای یادآوری انحراف نتایج واقعی از بودجه استفاده می کنند. انحرافات مثبت یا منفی از بودجه که به آن واریانس بودجه به واقعی نیز گفته می شود، به منظور ایجاد تغییرات مناسب در آینده مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

حسابداری مدیریتی

• حسابداران مدیریتی تجزیه و تحلیل و انتقال اطلاعات مربوط به تصمیمات هزینه های سرمایه ای را انجام می دهند.
این شامل استفاده از معیارهای استاندارد بودجه بندی سرمایه، مانند ارزش فعلی خالص و نرخ بازده داخلی، برای کمک به تصمیم گیرندگان در مورد شروع پروژه ها یا خریدهای پر سرمایه است. حسابداری مدیریتی شامل بررسی پیشنهادات، تصمیم گیری در مورد نیاز محصولات یا خدمات و یافتن راه مناسب برای تامین مالی خرید است. همچنین دوره های بازپرداخت را مشخص می کند تا مدیریت بتواند منافع اقتصادی آینده را پیش بینی کند.

محاسبات دقیق و به موقع در بازار رقابتی و پوشش انواع روشهای فرایندهای كسب و كارها در راهكارهای صنایع سپینا می تواند كمک شایانی در تصمیمات کلان و نیل به اهداف سازمان ها نماید. راهکارهای سپینا به گونه ای طراحی شده که ضمن برخورداری از انعطاف برای پوشش فرایندهای متنوع و مورد نیاز اکثر کسب و کارها، از سادگی عملیات به همراه گزارشات تحلیلی متنوع برخوردار است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *