تفکر رشد و توسعه كسب وكارها بدون توجه به قوانین مالیاتی، سازمان ها را با خطرپذیری بزرگی مواجه می كند و آگاه نبودن به مسائل مالیاتی می تواند كسب و كارها را با چالش های جدی مواجه كنند.
مالیات بر ارزش افزوده به عنوان روش جدید اخذ مالیات با ایجاد یک پایه مالیاتی گسترده مورد توجه بسیاری از کشورها بوده است. در کشور ما نیز مالیات بر ارزش افزوده به منظور اصلاح ساختار مالیاتی و افزایش درآمدهای دولت پس از طی پروسه زمانی نسبتا طولانی به تصویب مجلس رسید و در نیمه دوم سال 1387 به اجرا گذاشته شد و با توجه به تصویب مجلس و تائید شورای نگهبان، قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده از 12 دیماه 1400 قانونا لازم الاجرا می باشد.
لازم به ذكر می باشد مالیات بر ارزش افزوده از نوع مالیات های غیر مستقیم می باشد و در مرحله انتقال و مبادله كالا یا خدمات ارزش آن برای محاسبه مالیات لحاظ می شود و مصرف كننده نهایی آنرا پرداخت می كند مالیات ارزش افزوده از اولین پردازش تا مصرف كننده نهایی، مبلغ ارزش كل محصول تولید شده مشمول مالیات بر ارزش افزوده می باشد كه در نهایت این مبلغ توسط مصرف كننده نهایی پرداخت می شود.
قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از 12 دی ماه ۱۴۰۰ اجرایی خواهد شد مودیان مشمول این نوع از مالیات باید تکالیف و وظایف خود را مطابق قانون جدید انجام دهند؛ تا پس از اجرای قانون مشمول جرائم و مجازات های پیش بینی شده دراین قانون نشوند. آشنایی هر چه بیشتر به مواد و تبصره های قانون جدید مالیاتی می تواند فرصتی باشد تا شركت ها در مهلت قانونی بتوانند نسبت به ثبت و شناسائی و پرداخت مالیات دریافت شده از خریداران اقدام كنند تا ضمن بهره مندی و استفاده از فرصت هایی كه قانونگذار در پرداخت مالیات پیش بینی كرده است مشمول جرائم سنگین مالیاتی و مجازات ها نشود.
برخی از جرائم مالیات بر ارزش افزوده به شرح زیر می باشد:
• جریمه عدم ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده
• جریمه عدم ارسال اظهارنامه و عدم ثبت نام در سامانه مودیان
• جریمه عدم ثبت نام عرضهکنندگان کالاها و خدمات معاف در سامانه مودیان
• جریمه کتمان معامله
• دریافت مالیات و عوارض توسط افراد غیرمجاز
• جریمه عدم ارسال اظهارنامه واحدهای آلاینده محیط زیست
• دریافت مالیات و عوارض برای کالاها و خدمات معاف
• تاخیر در پرداخت مالیات و عوارض متعلقه در هر بخش
در باره مهدی مرادی مدرس این وبینار:
- 30سال سابقه حرفه ای در سطوح مختلف حسابداری و حسابرسی
- مدرس (درس سیستم های رایانه ای پیشرفته و کاربرد رایانه درحسابداری) در دانشگاه
- موسس و مدیر سایت سرمایگان، سایت تخصصی کارآموزی حسابدارحرفه ای و ارایه مطالب
- موفقیت شغلی ویژه دانش آموختگان حسابداری وسایر رشته ها
- عضو انجمن حسابداران خبره از سال 1382
- سابقه مدیریت مالی و فعالیت در شرکت های تولید قطعات خودرو ، پتروشیمی، نساجی، پیمانکاری، غذایی و دام و طیور و موسسات حسابرسی
- مشاور و مجری پروژه های بزرگ مالی در شرکتهای تولیدی، بازرگانی و پیمانکاری و خدماتی
- مبتکر و طراح و مجری بیش از 16 کارگاه تخصصی حسابداری و تولید محتوا جهت کارگاه های ارتقای مهارت و ایجاد فرصتهای شغلی از سال 1386
- مشاور رسمی مالیاتی و عضو جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران
- نماینده هیئت های حل اختلاف مالیاتی
- مدرس مباحث مالیاتی در مراکز رشد دانشگاههای صنعتی شریف ، خواجه نصیر طوسی و دانشگاه تبریز